Thailand Forum

Het grootste en meest actieve Thailand forum!
Het is momenteel Dinsdag 23 Oktober 2018, 11:38

Alle tijden zijn UTC + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: Woensdag 05 April 2017, 15:43 
Offline
komt net kijken
komt net kijken

Geregistreerd: Maandag 03 April 2017, 07:24
Berichten: 3
Woonplaats: Schelle
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 11:38
is er iemand die me in duidelijke taal kan uitleggen wat ik het beste kan doen.

ik ben 50 jaar en vertrek naar Thailand in Mei voor 150 dagen rondreis, heb een visum van de ambassade maar een Tourist TR s van 30 euro.
heb dagen te kort.
heb zelf beetje kunnen uitzoeken maar weet niet dat dit juist is.
het is beetje verwarrend de uitleg als je opzoeking doet iedereen doet zijn eigen verhaal. heb geen ervaring met Thailand.

ik ontvangt op de luchthaven bij aankomst met "Tourist Visa":
60 dagen op dag 59 kan ik Op de Immigration:
Een verlenging van 30 dagen (1.900 THB) bekomen. dan kom ik op 90 dagen.

na de 90 dagen moet ik het land uit.
zou ik dan met vliegtuig naar Laos kunnen vliegen en nacht verblijven en dan terug vliegen naar Thailand

Op aankomst op de luchthaven zonder visa: dan krijg
"Visa by arrival": 30 dagen.

kan ik na die 30 dagen een verlenging aanvragen van 30 dagen.

zo kom ik dan aan mijn 150 dagen verblijf.
klopt dit ?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Donderdag 06 April 2017, 04:32 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Vrijdag 29 April 2005, 12:23
Berichten: 3690
Woonplaats: Rawai en Kata, Phuket
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 17:38
jeanschelle schreef:
is er iemand die me in duidelijke taal kan uitleggen wat ik het beste kan doen.

ik ben 50 jaar en vertrek naar Thailand in Mei voor 150 dagen rondreis, heb een visum van de ambassade maar een Tourist TR s van 30 euro.
heb dagen te kort.
heb zelf beetje kunnen uitzoeken maar weet niet dat dit juist is.
het is beetje verwarrend de uitleg als je opzoeking doet iedereen doet zijn eigen verhaal. heb geen ervaring met Thailand.

ik ontvangt op de luchthaven bij aankomst met "Tourist Visa":
60 dagen op dag 59 kan ik Op de Immigration:
Een verlenging van 30 dagen (1.900 THB) bekomen. dan kom ik op 90 dagen.

na de 90 dagen moet ik het land uit.
zou ik dan met vliegtuig naar Laos kunnen vliegen en nacht verblijven en dan terug vliegen naar Thailand

Op aankomst op de luchthaven zonder visa: dan krijg
"Visa by arrival": 30 dagen.

kan ik na die 30 dagen een verlenging aanvragen van 30 dagen.

zo kom ik dan aan mijn 150 dagen verblijf.
klopt dit ?

Klopt bijna:
Op aankomst op de luchthaven zonder visa: dan krijg je een visumvrije entree: 30 dagen.
Na die 30 dagen kun je dat verlengen met 30 dagen, dus in totaal 150 dagen (net iets minder door de verlengingen, dus ik zou enkele dagen in Laos blijven, zit je zeker goed en krijg je wat speling).

_________________
http://www.phuket-scuba.com
http://www.thailand-scuba.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Donderdag 06 April 2017, 07:44 
Offline
komt net kijken
komt net kijken

Geregistreerd: Maandag 03 April 2017, 07:24
Berichten: 3
Woonplaats: Schelle
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 11:38
Bedankt voor de reactie.

ik zal 4 dagen Laos doen dan heb ik zeker speling..


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Donderdag 06 April 2017, 07:50 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Vrijdag 29 April 2005, 12:23
Berichten: 3690
Woonplaats: Rawai en Kata, Phuket
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 17:38
jeanschelle schreef:
Bedankt voor de reactie.

ik zal 4 dagen Laos doen dan heb ik zeker speling..

Je kunt natuurlijk als je toch in Laos bent ook een nieuw toeristenvisum aanvragen. Ben je weer 60 dagen onder de pannen.

_________________
http://www.phuket-scuba.com
http://www.thailand-scuba.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Donderdag 06 April 2017, 14:18 
Offline
komt net kijken
komt net kijken

Geregistreerd: Maandag 03 April 2017, 07:24
Berichten: 3
Woonplaats: Schelle
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 11:38
bedankt voor de reactie.

dus ik kan in Laos een nieuw visum aanvragen.
moet dan 2 pasfoto's en een formulier in vullen en in de ochtend gaan op de consulaat van Thailand. en 1900 baht of is het een ander bedrag?
en dan kan ik de volgende dag mijn visum ophalen.
bedankt om te helpen.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 09 April 2017, 04:55 
Offline
Expat
Expat
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Zondag 01 Mei 2005, 15:44
Berichten: 6487
Woonplaats: Bangkok
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 17:38
jeanschelle schreef:
bedankt voor de reactie.

dus ik kan in Laos een nieuw visum aanvragen.
moet dan 2 pasfoto's en een formulier in vullen en in de ochtend gaan op de consulaat van Thailand. en 1900 baht of is het een ander bedrag?
en dan kan ik de volgende dag mijn visum ophalen.
bedankt om te helpen.


Visa Laos kost ook +/- 1500 bath om binnen te komen .


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 23 April 2017, 16:47 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Vrijdag 05 Oktober 2012, 17:30
Berichten: 793
Woonplaats: Vl-Brabant - België
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 12:38
Als je van plan bent om 150 dagen naar TH te gaan, haal dan toch het METV.
Kan je tot net geen 220 dagen mee naar Thailand als je het goed aanpakt.

_________________
“Before you judge how I live my life, I suggest you take a good look at your own”.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 23 April 2017, 17:44 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid

Geregistreerd: Vrijdag 02 Oktober 2009, 19:35
Berichten: 233
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 12:38
KhunSugar schreef:
Als je van plan bent om 150 dagen naar TH te gaan, haal dan toch het METV.
Kan je tot net geen 220 dagen mee naar Thailand als je het goed aanpakt.






Wat is een METV


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 23 April 2017, 18:11 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Vrijdag 05 Oktober 2012, 17:30
Berichten: 793
Woonplaats: Vl-Brabant - België
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 12:38
Adrie schreef:
KhunSugar schreef:
Als je van plan bent om 150 dagen naar TH te gaan, haal dan toch het METV.
Kan je tot net geen 220 dagen mee naar Thailand als je het goed aanpakt.





Wat is een METV

Multiple entry tourist visa

_________________
“Before you judge how I live my life, I suggest you take a good look at your own”.


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
Je mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
Je mag je berichten niet wijzigen in dit forum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.