Thailand Forum

Het grootste en meest actieve Thailand forum!
Het is momenteel Dinsdag 23 Oktober 2018, 10:05

Alle tijden zijn UTC + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 44 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: Zaterdag 13 Augustus 2016, 09:24 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Vrijdag 29 April 2005, 12:23
Berichten: 3690
Woonplaats: Rawai en Kata, Phuket
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:05
elst99 schreef:
Weer verkeerd, gaat over het toeristenvisum, goed lezen Hua! Niet over het O-visum :giggle:

Net niet Elst.
Het multiple entry touristenvisum is nieuw en wordt verstrekt, het multiple entry O-visum wordt steeds moeilijker verkrijgbaar. En Amsterdam stopt er blijkbaar a.s. maandag mee.

_________________
http://www.phuket-scuba.com
http://www.thailand-scuba.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zaterdag 13 Augustus 2016, 10:19 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid

Geregistreerd: Maandag 19 Mei 2008, 12:30
Berichten: 5112
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 11:05
Heren lezen! Anders vraag het juffrouw Annie van de koffie!

_________________
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 05:19 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Vrijdag 29 April 2005, 12:23
Berichten: 3690
Woonplaats: Rawai en Kata, Phuket
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:05
Tegen beter weten in, laat ik het nog een keer proberen.

Al geruime tijd wordt door Thaise autoriteiten geprobeerd multiple entry non-immigrant visa minder aantrekkelijk te maken, deze zijn daarom steeds moeilijker verkrijgbaar geworden.
Aan de andere kant probeert Thailand echte toeristen te trekken, vandaar dat er sinds enkele maanden een multiple entry toeristenvisum is.

Nu hebben we een webpagina van een consulaat waarop bovenaan staat aangegeven geen multiple entry visa meer vanaf 15 augustus'. Op die webpagina wordt het multiple entry toeristenvisum aangegeven als verkrijgbaar inclusief de benodigde documenten, maar er wordt geen enkel multiple entry non-immigrant visum vermeld.

Dat kan voor een redelijk denkend mens slechts tot 1 conclusie leiden: de aankondiging is niet echt duidelijk, maar de referentie is naar 'geen multiple entry non-immigrant visa meer'.

_________________
http://www.phuket-scuba.com
http://www.thailand-scuba.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 09:56 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Woensdag 23 December 2015, 03:20
Berichten: 2515
Woonplaats: Korat
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:05
Onderstaand staat op hun website en dat gaat wel degelijk over een non o mp. Maar het is wel verwarrend. Denk voor defenen die het aangaat ze het beste even naar het consulaat kunnen bellen/mailen.


Benodigdheden Non-Immigrant: 1x90 dagen en Multiple Entries:


Paspoort (minimaal één geheel lege bladzijde voor visum)
Non-immigrant 1x90 dagen dient paspoort minimaal 9 maanden geldig te zijn bij visumaanvraag.

Non-immigrant Multiple entries dient het paspoort minimaal 15 maanden geldig te zijn bij visumaanvraag.


- Volledig ingevuld aanvraagformulier
- Telefoon- en adresgegevens correct invullen
- Paspoortgegevens correct invullen
- Handtekening en datum

- 2 gelijke officiële recente pasfoto’s (zwart-wit of kleur)


- Kopie vluchtgegevens
- Naam, luchtvaartmaatschappij en vluchtnummer
- De kosten voor uw visumaanvraag ( €55 of €130,- )

- Kopie paspoort

Bovenstaande zijn de basis documenten voor elk type visum, deze documenten dienen altijd overlegd te worden bij de visumaanvraag.

Betreffende het Non - Immigrant visum bestaan type "O" (bv. wanneer u boven de 50 jaar bent) , type "ED"(Education) en type "B" (Business).

De benodigdheden voor de verschillende Non - Immigrant visa staan hieronder weergegeven per type visum.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 10:56 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Vrijdag 29 April 2005, 12:23
Berichten: 3690
Woonplaats: Rawai en Kata, Phuket
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:05
wanadee schreef:
Onderstaand staat op hun website en dat gaat wel degelijk over een non o mp. Maar het is wel verwarrend. Denk voor defenen die het aangaat ze het beste even naar het consulaat kunnen bellen/mailen.


Benodigdheden Non-Immigrant: 1x90 dagen en Multiple Entries:


Paspoort (minimaal één geheel lege bladzijde voor visum)
Non-immigrant 1x90 dagen dient paspoort minimaal 9 maanden geldig te zijn bij visumaanvraag.

Non-immigrant Multiple entries dient het paspoort minimaal 15 maanden geldig te zijn bij visumaanvraag.


- Volledig ingevuld aanvraagformulier
- Telefoon- en adresgegevens correct invullen
- Paspoortgegevens correct invullen
- Handtekening en datum

- 2 gelijke officiële recente pasfoto’s (zwart-wit of kleur)


- Kopie vluchtgegevens
- Naam, luchtvaartmaatschappij en vluchtnummer
- De kosten voor uw visumaanvraag ( €55 of €130,- )

- Kopie paspoort

Bovenstaande zijn de basis documenten voor elk type visum, deze documenten dienen altijd overlegd te worden bij de visumaanvraag.

Betreffende het Non - Immigrant visum bestaan type "O" (bv. wanneer u boven de 50 jaar bent) , type "ED"(Education) en type "B" (Business).

De benodigdheden voor de verschillende Non - Immigrant visa staan hieronder weergegeven per type visum.

Dat is dus achterhaalde informatie.

_________________
http://www.phuket-scuba.com
http://www.thailand-scuba.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 11:55 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Zondag 18 Januari 2015, 09:13
Berichten: 107
Woonplaats: Korat Thailand
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 10:05
http://www.royalthaiconsulateamsterdam. ... -aanvragen

Maar op de site van den haag staat er nog niets over


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 11:59 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Woensdag 23 December 2015, 03:20
Berichten: 2515
Woonplaats: Korat
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:05
Het staat nu nog op hun website, dus niet achterhaald.
Ik ben overigens van mening dat zowel voor tourist als voor non o de nieuwe maatregelen gelden, maar zou daar geen eed op durven doen. In de algemene aankondiging staat het duidelijk dat er geen multiple meer wordt verstrekt. Er staat niet bij voor voor welke dus zal het voor alle visa gelden.

Dus ik begrijp niet waar jij het vandaan haalt dat de maatregel alleen voor non o zou gelden en niet voor tourist.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 12:01 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Woensdag 23 December 2015, 03:20
Berichten: 2515
Woonplaats: Korat
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:05
john123456 schreef:
http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

Maar op de site van den haag staat er nog niets over


Misschien zijn dit soort visa voortaan alleen bij de ambasade te krijgen, net als OA. Maar voor nu blijft het gissen.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 12:03 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Vrijdag 29 April 2005, 12:23
Berichten: 3690
Woonplaats: Rawai en Kata, Phuket
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:05
john123456 schreef:
http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

Maar op de site van den haag staat er nog niets over

Zou mij niets verbazen als den Haag wel aanbiedt maar Amsterdam niet. Wereldwijd wordt uitgifte beperkt, en zijn consulaten beperkt in uitgifte, ambassades kunnen vaak wel nog uitgeven.

_________________
http://www.phuket-scuba.com
http://www.thailand-scuba.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 12:04 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Vrijdag 29 April 2005, 12:23
Berichten: 3690
Woonplaats: Rawai en Kata, Phuket
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:05
wanadee schreef:
Het staat nu nog op hun website, dus niet achterhaald.
Ik ben overigens van mening dat zowel voor tourist als voor non o de nieuwe maatregelen gelden, maar zou daar geen eed op durven doen. In de algemene aankondiging staat het duidelijk dat er geen multiple meer wordt verstrekt. Er staat niet bij voor voor welke dus zal het voor alle visa gelden.

Dus ik begrijp niet waar jij het vandaan haalt dat de maatregel alleen voor non o zou gelden en niet voor tourist.

Multiple entry tourist is een nieuw visum dat gepromoot wordt, multiple entry non immigrant daarentegen wordt moeilijker gemaakt.

Je spreekt jezelf trouwens tegen.

_________________
http://www.phuket-scuba.com
http://www.thailand-scuba.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 13:27 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Woensdag 23 December 2015, 03:20
Berichten: 2515
Woonplaats: Korat
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:05
Je "denkt" dat ik mezelf tegenspreek maar dat is niet zo. Kijk nou even hieronder wat ik gekopieerd heb. Het eerste stukje is over toeristenvisa mp en het tweede over non o mp. Bij beiden staat dat je die niet meer kunt krijgen.
Snap niet waarom je vol blijft houden dat dit alleen voor non o geldt.
Meer schrijf ik er niet over, als je het nu nog niet ziet gaat dat nooit meer gebeuren.


Toeristenvisum met 1 entry:


MET INGANG VAN 15-08-2016 VERSTREKKEN WIJ GEEN MULTIPLE ENTRY VISA.





- Geldig paspoort (geldig minimaal 6 maanden vanaf de dag van binnenkomst).

-kopie paspoort.

-kopie vluchtgegevens/vliegticket.

- twee dezelfde recente pasfoto's

-ingevuld aanvraagformulier.

-kosten zijn 30 euro ( alleen contante betaling is mogelijk )

Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment dat u Thailand binnen reist.
De geldigheid van het visum om Thailand binnen te reizen is 90 dagen.

De geldigheid van het visum gaat in op de dag van aanvraag , is 90 dagen.
U mag met dit visum maximaal 60 dagen aaneengesloten verblijven in Thailand.

De dagen van verblijf gaan gelden vanaf de dag van binnenkomst.
De kosten voor het visum zijn € 30,- per persoon (alleen contante betaling mogelijk).











Non-Immigrant visum.


MET INGANG VAN 15-08-2016 VERSTREKKEN WIJ GEEN MULTIPLE ENTRY VISA.


Met een single entry mag u eenmalig maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Thailand , uw paspoort dient nog minimaal 9 maanden geldig ze zijn op de dag van binnenkomst

Benodigdheden voor een Non-Immigrant type O (other), single .

U dient 50 jaar of ouder te zijn om in aanmerking te komen voor dit visum.

De volgende formulieren/documenten zijn hiervoor benodigd;

-Uw paspoort, kopie van uw paspoort, kopie van de vli


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 13:36 
Offline
Expat
Expat
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Maandag 20 Augustus 2012, 11:51
Berichten: 3527
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 11:05
Op de website van de Thaise Ambassade in Den Haag staan de multi's nog gewoon vermeld:
Toeristen visum: http://www.thaiembassy.org/hague/th/ser ... -Visa.html
Non-O en andere visa: http://www.thaiembassy.org/hague/th/ser ... poses.html

_________________
Marcel


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 13:42 
Offline
Expat
Expat
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Maandag 20 Augustus 2012, 11:51
Berichten: 3527
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 11:05
Ook volgens CIBT, de visum specialist, zijn multi's gewoon mogelijk voor Thailand: http://visum.nl/thailand-visum

_________________
Marcel


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 14 Augustus 2016, 15:28 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Woensdag 23 December 2015, 03:20
Berichten: 2515
Woonplaats: Korat
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:05
wanadee schreef:
john123456 schreef:
http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

Maar op de site van den haag staat er nog niets over


Misschien zijn dit soort visa voortaan alleen bij de ambasade te krijgen, net als OA. Maar voor nu blijft het gissen.


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 44 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
Je mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
Je mag je berichten niet wijzigen in dit forum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.