Thailand Forum

Het grootste en meest actieve Thailand forum!
Het is momenteel Dinsdag 22 Mei 2018, 16:31

Alle tijden zijn UTC + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: Vrijdag 08 September 2017, 07:59 
Offline
kenner
kenner
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Donderdag 30 September 2010, 17:36
Berichten: 104
Woonplaats: Nakhon Ratchasima Sao Diao
Lokale tijd: Tuesday 22 May 2018, 17:31
Ha Steven,

Dat verlengen en geldigheid vanaf binnenkomst weet ik. Mijn probleem is dat ik dan dus 11 oktober binnenkom met toeristenvisum (en dus gaat dan de 60 dagen teller lopen) maar mijn retourdatum op het ticket is 30 December. Dat is dus langer dan 60 dagen, Daar doet de Thaise Douane ooit moeilijk over. Als je eenmaal binnen bent zijn er zoals je aangeeft mogenlijkheden tot verlenging of verandering van visum.

Ik heb het mss wat raar geformuleerd maar dat met pensioen gaan vanaf 55, is een grens door de overheid opgelegd aan de Nederlandse pensioenfondsen. Het pensioenfonds MAG dus vanaf 55 pensioen gaan uitkeren. Niet eerder. Ik moet toegeven dat er zeer weinig te vinden is op internet en elke keer komt die AOW leeftijd naar boven. Dat noemt men dikwijls OOK al pensioen. Met pensioen gaan ligt helemaal aan je persoonlijke situatie natuurlijk. Als je genoeg OUDERDOMSpensioen bij een/je bedrijf hebt opgebouwd en je vindt die uitkering genoeg, heb je de AOW (nog) helemaal niet nodig natuurlijk.

Ik zie overigens met de PAAR links die ik heb kunnen vinden, ook bij eentje dat je dan geboren moet zijn VOOR 1965.
Dit geldt dus blijkbaar al niet meer voor de jonge bloempjes die geboren zijn NA 1965, Mijn leeftijd begint me dus al in de weg te zitten, ha ha. Dit wist ik ook niet.

https://www.pfzw.nl/Werkgevers/Nieuwsbr ... sioen.aspx

https://www.metalektropensioen.nl/clien ... n_gaan.pdf

http://www.leeftijdsgrens.nl/leeftijdsgrens-pensioen/




stevenl schreef:
pjotter schreef:
Mmm, ben daar niet zeker van. NON IMM O-A WEL ! Maar dat is al een visum voor een jaar.

Mijn vraag ging over het visum NON IMM O. DAT visum is volgens mij voor iedereen te krijgen die ouder dan 50 is en genoeg inkomen (dacht rond de 1250 Euro per maand moet zijn als je alleen bent en niet getrouwd met een Thaise) heeft. Ik ga mee met de bewering van Steven.

Dit visum is dan geldig voor 3 maanden VERBLIJF in Thailand. (De geldigheid van het visum zelf en de geldigheid van maximaal aaneengesloten verblijf in Thailand is ooit nogal verwarrend. b.v. Toeristenvisum is 3 maanden geldig doch je mag standaard maar 2 maanden aaneengesloten in Thailand blijven)

Daarna kun je dat visum NON IMM O telkens met een jaar verlengen. Dat verlengen kan door verschillende omstandigheden. EEN van die 'omstandigheden' is retirement. DAN komt b.v. ook pas de inkomenseis van 800,000THB op de bank en/of 65,000 THB inkomen per maand, om de hoek kijken.
Overigens heeft het woord Retirement niet alleen maar de betekenis dat je al dan niet van een pensioenfonds inkomen moet krijgen. DAAR gaat het volgens mij soms mis. Als ik ouder dan 50 ben en 2 miljoen euro op de bank heb, lijkt het me sterk dat je niet voor dit visum in aanmerking komt. Ook is het wettelijk zo, dat je in NL 'pas' vanaf 55 officieel de status "Pensionado' kunt hebben. Dus hoezo moet je daadwerkelijk met pensioen zijn dan wel een inkomen uit een pensioenfonds hebben. (met vanaf 50 in het achterhoofd) De bewering van de visacentrale 'rammelt' volgens mij dan ook een beetje.

Nou ja, we zullen zien hoe het verder loopt.

Bedankt voor de intresse en opmerkingen allemaal !!!

3 maanden (officieel 90 dagen) geldigheid betekent dat je na afgiftedatum 90 dagen de tijd hebt om Thailand binnen te gaan. Na binnenkomst mag je dan 60 dagen blijven. Die 60 dagen kun je zonder problemen of papierwerk met 30 dagen verlengen bij een lokaal immigratiekantoor.

Visa (toeristen en non-immigrant) kunnen uitsluitend worden aangevraagd bij ambassades/consulaten, de enige uitzondering een omzetting van bijvoorbeeld toeristenvisum naar non-immigrant visa, dat kan ook binnen Thailand (is vaak niet praktisch maar dat is een ander verhaal).

Een afgegeven visum kan niet worden verlengd, alhoewel het wel vaak zo wordt genoemd: visa extension. Wat wel verlengd kan worden is de toestemming om in Thailand te verblijven, extension of stay. Dat kan bij lokale immigratiekantoren. Standaard verlenging voor visumvrije binnenkomst en binnenkomst met toeristenvisum is 30 dagen, dat gaat heel eenvoudig met slechts enkele kopieen van paspoort en een foto, standaard verlenging voor binnenkomst met non-immigrant visum is een jaar, daar is financieel bewijs voor nodig en afhankelijk van de reden van de verlenging nog andere bewijzen.

"Ook is het wettelijk zo, dat je in NL 'pas' vanaf 55 officieel de status "Pensionado' kunt hebben."
Geen idee waar je dit vandaan hebt, heb dit nooit eerder gehoord en betwijfel het ten zeerste.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Vrijdag 08 September 2017, 08:27 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Vrijdag 29 April 2005, 12:23
Berichten: 3642
Woonplaats: Rawai en Kata, Phuket
Lokale tijd: Tuesday 22 May 2018, 22:31
Citaat:
Mijn probleem is dat ik dan dus 11 oktober binnenkom met toeristenvisum (en dus gaat dan de 60 dagen teller lopen) maar mijn retourdatum op het ticket is 30 December. Dat is dus langer dan 60 dagen, Daar doet de Thaise Douane ooit moeilijk over.

Douane heeft niets met binnenkomst te maken, dat is immigratie.

En immigratie doet niet moeilijk over de terugreisdatum, dus 60 + 30 is voldoende voor je.

Over pensioen, dat is gewoon een naampje en zoals je zelf al concludeert, regelveging van/voor de pensioenfondsen. Je kunt natuurlijk ook prive pensioen opbouwen en op je 30e tot uitkering laten komen en dus met pensieon gaan. Moet je wel veel verdiend hebben tot je 30e :)

_________________
http://www.phuket-scuba.com
http://www.thailand-scuba.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Maandag 11 September 2017, 13:30 
Offline
kenner
kenner
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Donderdag 30 September 2010, 17:36
Berichten: 104
Woonplaats: Nakhon Ratchasima Sao Diao
Lokale tijd: Tuesday 22 May 2018, 17:31
OK Steven,

Zie je wel dat het tijd wordt voor mijn pensioen ! Ik begin al onzin uit te kramen inderdaad, ha ha.
Sorry. Natuurlijk heb je gelijk dat de donker geklede mensen in de glazen hokjes op Swampie, 'Immigratiemensen' zijn.

OK, goed te horen dat dat dus geen problem is. Heb het bij de Visumcentrale toch maar geannuleerd en ga nu zelf een keer naar het Consulaat in A'dam, om te proberen 'rechtstreeks' een NON IMM O te krijgen. Mocht het om een of andere reden niet lukken dan ga ik voor een toeristenvisum (Al twee keer gehad) en is het een hele geruststelling dat ik in ieder geval Thailand binnenkom.
Dat ik dan met zo'n TM86 alsnog in Thailand een NON IMM O kan bemachtigen is dan van wat latere zorg.

Hartstikke bedankt voor je effort en antwoorden !

Groetjes, Peter

stevenl schreef:
Citaat:
Mijn probleem is dat ik dan dus 11 oktober binnenkom met toeristenvisum (en dus gaat dan de 60 dagen teller lopen) maar mijn retourdatum op het ticket is 30 December. Dat is dus langer dan 60 dagen, Daar doet de Thaise Douane ooit moeilijk over.

Douane heeft niets met binnenkomst te maken, dat is immigratie.

En immigratie doet niet moeilijk over de terugreisdatum, dus 60 + 30 is voldoende voor je.

Over pensioen, dat is gewoon een naampje en zoals je zelf al concludeert, regelveging van/voor de pensioenfondsen. Je kunt natuurlijk ook prive pensioen opbouwen en op je 30e tot uitkering laten komen en dus met pensieon gaan. Moet je wel veel verdiend hebben tot je 30e :)


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Vrijdag 22 September 2017, 14:58 
Offline
kenner
kenner
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Donderdag 30 September 2010, 17:36
Berichten: 104
Woonplaats: Nakhon Ratchasima Sao Diao
Lokale tijd: Tuesday 22 May 2018, 17:31
En weer had je gelijk Steven. [|)

Ik heb bij die visacentrale/ANWB de hele handel geannuleerd en mijn paspoort terug laten sturen. Blijkbaar weten deze 'visumspecialisten' niet het fijne van dit soort visa inderdaad. Nou snap ik dat zij voor alle landen van de wereld waar nodig een visum kunnen regelen maar toch. Specialist kun je ze dan niet echt noemen denk ik.

Maar goed, paspoort terug en vorige week donderdag maar in de bus en trein gestapt naar A'dam Zuid. (120km)
In 10 minuten stond ik weer buiten bij het consulaat nadat ik hetzelfde pakketje documenten en paspoort als naar de Visumcentrale had afgeleverd. Vandaag yesss, keurig aangetekend het gewenste NON IMM O visum gekregen !!! :clap:

Als ik zelf rechtstreeks naar de ambassade was gegaan had het misschien ook wel gelukt. De visumcentrale
wilde het gewoon niet indienen daar, ook niet als ik aanvullende documenten zou opsturen qua bewijs dat ik toch echt per 1-10-2017 met pensioen ga.

Nou ja, gelukkig gerust gesteld. 'OP' naar 10 oktober !!!! :clap:

stevenl schreef:
Non Immigrant O kun je zonder problemen aanvragen. Ik zou het zelf doen, zie eisen op de website van de ambassade. Visa centrale of visa bureau weet veelal niet de details van dit soort visa.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 13 Mei 2018, 07:44 
Offline
komt net kijken
komt net kijken

Geregistreerd: Zondag 06 Augustus 2017, 09:22
Berichten: 13
Lokale tijd: Tuesday 22 May 2018, 16:31
Ben zelf 58 jaar en nog niet met pensioen dus
Dacht destijds ook een NON-O aan te vragen
Tock wilde ik lang in Thailand verblijven dus een METV visum aangevraagd met succes

60 dagen + 60 dagen + 60 dagen
Laatse verval dag snel nog even de grens over en jawel opnieuw 60 dagen
+ extension 30 dagen = al bijna 9 maanden
In die tijd heb je alle tijd om in Laos/Cambodia opnieuw een NON-O aan te vragen wat daar wel lukt

Als je 50+ bent en nog ""werkend"" gaat een NON-O niet (behalve bij getrouwd zijn)
Zolang ik nog niet mijn 67e hebt bereikt en werkelijk met pensioen ben...doe ik het zo
Dit doe ik al jaren


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 13 Mei 2018, 09:09 
Offline
Expat
Expat
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Donderdag 23 Februari 2006, 07:46
Berichten: 9453
Woonplaats: Ayutthaya & Bangkok
Lokale tijd: Tuesday 22 May 2018, 22:31
Martin57 schreef:
Ben zelf 58 jaar en nog niet met pensioen dus
Dacht destijds ook een NON-O aan te vragen
Tock wilde ik lang in Thailand verblijven dus een METV visum aangevraagd met succes

60 dagen + 60 dagen + 60 dagen
Laatse verval dag snel nog even de grens over en jawel opnieuw 60 dagen
+ extension 30 dagen = al bijna 9 maanden
In die tijd heb je alle tijd om in Laos/Cambodia opnieuw een NON-O aan te vragen wat daar wel lukt

Als je 50+ bent en nog ""werkend"" gaat een NON-O niet (behalve bij getrouwd zijn)
Zolang ik nog niet mijn 67e hebt bereikt en werkelijk met pensioen ben...doe ik het zo
Dit doe ik al jaren


Waarom vraag je niet in Thailand aan??
Ze kijken niet naar leeftijd, anders dan boven 50 of 55 dacht ik, en elk inkomen wordt geaccepteerd mits het minimaal 65.000 thb
is voor een ongehuwde.. nog een reden om wel te trouwen dus....

_________________
!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Zondag 13 Mei 2018, 09:40 
Offline
kenner
kenner
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Donderdag 30 September 2010, 17:36
Berichten: 104
Woonplaats: Nakhon Ratchasima Sao Diao
Lokale tijd: Tuesday 22 May 2018, 17:31
Het is mij dus WEL gelukt "werkend". Welliswaar nog maar 2 maanden toen maar toch. Bij het consulaat in A'dam.
Inmiddels al een half jaar hier en eerste jaar-extensie gekregen en eerste 90 dagen melding gedaan.
Eind deze maand de tweede 90 dagen melding.

Heb mijn verhaaltje hier staan:
viewtopic.php?f=20&t=826556

Groetjes, en ook succes Martin.

Martin57 schreef:
Ben zelf 58 jaar en nog niet met pensioen dus
Dacht destijds ook een NON-O aan te vragen
Tock wilde ik lang in Thailand verblijven dus een METV visum aangevraagd met succes

60 dagen + 60 dagen + 60 dagen
Laatse verval dag snel nog even de grens over en jawel opnieuw 60 dagen
+ extension 30 dagen = al bijna 9 maanden
In die tijd heb je alle tijd om in Laos/Cambodia opnieuw een NON-O aan te vragen wat daar wel lukt

Als je 50+ bent en nog ""werkend"" gaat een NON-O niet (behalve bij getrouwd zijn)
Zolang ik nog niet mijn 67e hebt bereikt en werkelijk met pensioen ben...doe ik het zo
Dit doe ik al jaren


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
Je mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
Je mag je berichten niet wijzigen in dit forum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.