thaise naam

De beginselen van de Thaise taal.
Moderators: Chang, Patriot, Broom
Plaats reactie
Bericht
Auteur
isabel
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 35
Lid geworden op: maandag 30 november 2009, 06:36

thaise naam

#1 Bericht door isabel » maandag 01 april 2013, 11:32

Hoi mensen, ik kook graag Indonesisch en in veel gerechten moet kerimi noten (candle nuts op zijn engels) het schijnt dat ze in zuid Thailand ook voor komen maar ik heb nog steeds de Thaise benaming niet kunnen achterhalen!
Kan iemand mij verder helpen?


Slamat makan.

Gebruikersavatar
Gardensafari
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5592
Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Contacteer:

Re: thaise naam

#2 Bericht door Gardensafari » maandag 01 april 2013, 11:39

http://importfood.com/sprn0701.html

Thaise namen: มะเยา Ma yao (Northern Thailand), โพธิสัตว์ Phothisat (Central Thailand), ปูรัด Pu rat.
Knor, knor,

Hans

Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.

isabel
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 35
Lid geworden op: maandag 30 november 2009, 06:36

Re: thaise naam

#3 Bericht door isabel » maandag 01 april 2013, 12:09

Heel hartelijk bedankt, ik ga morgen op pad, en als alles gelukt is eten we overmorgen peppesan (gestoomde makreel in bananenblad)!
Nogmaals bedankt.

elst99
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5117
Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30

Re: thaise naam

#4 Bericht door elst99 » dinsdag 02 april 2013, 04:46

Lekker, heb je een leuk recept?
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!

ron
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 7520
Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
Locatie: Amsterdam

Re: thaise naam

#5 Bericht door ron » dinsdag 02 april 2013, 04:58

Recept
Pepesan: indonesische makreel (hot)


Afbeelding

Bereidingstijd:30-60 minuten Gang:HoofdgerechtKeuken:Indonesische keukenSmaak:PittigTechniek:Bakken in ovenGelegenheid:familiedinerUit eigen keuken:Nee (i)Ingrediënten voor 4 personen
2 hele, gestoomde makrelen (niet gerookt)
Voor de kruidenpasta (boemboe):
100 g gemalen kemirinoten
5 blaadjes djeroek poeroet
1 stengel sereh
1-2 tl ketoembar
1 tl koenjit
5 fijngesnipperde uien
3 uitgeperste teentjes knoflook
1/2 blikje tomatenpuree
1 of meer el sambal oelek
zout
2 el arachideolie
1-2 bananenbladeren of een flink stuk aluminiumfolie
Hulpmiddelen
Vijzel.
Platte ovenschaal.
Wok.

Voorbereiding
Verwam de oven voor op 210 C.
Ontvel de makrelen voorzichtig van buik naar rug. Laat de kop eraan zitten.
Meng alle overige ingrediënten (de boemboe), met uitzondering van de sereh en de djeroek poeroet blaadjes, in een grote vijzel en stamp dit goed fijn tot een smeuige brij.

Bereidingswijze
Leg de bananenbladeren elkaar overlappend naast elkaar (of aluminiumfolie) op een platte ovenschotel, zodat de vissen helemaal ingepakt kunnen worden. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en de djeroek poeroet blaadjes tot de uien net niet bruin worden. Leg 1/3 van de boemboe op de bananenbladeren (of aluminiumfolie) en leg daarop de makrelen. Verdeel over de makrelen de rest van de boemboe en vouw de pakketjes goed dicht, evt. met behulp van satéprikkers. Zet de schaal in de oven en laat het in een half uur gaar en warm worden.

Serveertips
Met witte rijst en allerlei Indonesische groentegerechten te combineren (sambal goreng boontjes, atjar, sajoer lodeh, etc.)

Bron
Mamma's recept.
http://www.smulweb.nl/recepten/1329616/ ... akreel-hot
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."

elst99
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5117
Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30

Re: thaise naam

#6 Bericht door elst99 » dinsdag 02 april 2013, 05:02

Je bent een schat, bedankt!
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!

ron
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 7520
Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
Locatie: Amsterdam

Re: thaise naam

#7 Bericht door ron » dinsdag 02 april 2013, 05:11

Is goed Elst.
Kijk even bij quote van de dag.

Ron :cheesy:
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."

Ashley
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 408
Lid geworden op: zaterdag 23 april 2011, 13:23

Re: thaise naam

#8 Bericht door Ashley » dinsdag 02 april 2013, 19:49

Gardensafari schreef:http://importfood.com/sprn0701.html

Thaise namen: มะเยา Ma yao (Northern Thailand), โพธิสัตว์ Phothisat (Central Thailand), ปูรัด Pu rat.

Waar heb je deze Thaise benamingen vandaan? Ik kon ze niet vinden via www.thai-language.com

isabel
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 35
Lid geworden op: maandag 30 november 2009, 06:36

Re: thaise naam

#9 Bericht door isabel » zondag 07 april 2013, 07:27

Elst,
Ik gebruik deze site http://www.kokkieblanda.nl/index.php veel, heerlijke recepten, ik heb net atjar tampoer gemaakt, heerlijk met wat sate en witte rijst.

slamat makan

Gebruikersavatar
Gardensafari
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5592
Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Contacteer:

Re: thaise naam

#10 Bericht door Gardensafari » zondag 07 april 2013, 09:50

Ashley schreef:
Gardensafari schreef:http://importfood.com/sprn0701.html

Thaise namen: มะเยา Ma yao (Northern Thailand), โพธิสัตว์ Phothisat (Central Thailand), ปูรัด Pu rat.

Waar heb je deze Thaise benamingen vandaan? Ik kon ze niet vinden via http://www.thai-language.com
http://www.plantnames.unimelb.edu.au/So ... rites.html
Knor, knor,

Hans

Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.

Plaats reactie

Terug naar “Thaise Taal”