Thailand Forum

Het grootste en meest actieve Thailand forum!
Het is momenteel Woensdag 17 Oktober 2018, 18:47

Alle tijden zijn UTC + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: Maandag 27 Augustus 2018, 10:51 
Offline
heeft ervaring
heeft ervaring

Geregistreerd: Woensdag 16 Maart 2016, 08:43
Berichten: 57
Lokale tijd: Wednesday 17 October 2018, 18:47
Mij vraag is: als ik 8 maanden in Thailand ga wonen en 4 maanden in Nederland, dit om in Nederland ingeschreven te blijven. welk visa moet ik daarvoor hebben.? Ben getrouwd volgens de Thaise wet met een Thaise.
en moet ik ook voldoen aan de eis om 400.000 thb op mijn rekening te hebben.?

bvd Gr. Edgar.v.d.Weijde.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Dinsdag 28 Augustus 2018, 00:36 
Offline
Expat
Expat
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Zondag 27 Februari 2005, 01:24
Berichten: 360
Woonplaats: Doi Saket, Chiang Mai
Lokale tijd: Thursday 18 October 2018, 00:47
weyde4 schreef:
Mij vraag is: als ik 8 maanden in Thailand ga wonen en 4 maanden in Nederland, dit om in Nederland ingeschreven te blijven. welk visa moet ik daarvoor hebben.? Ben getrouwd volgens de Thaise wet met een Thaise.
en moet ik ook voldoen aan de eis om 400.000 thb op mijn rekening te hebben.?

bvd Gr. Edgar.v.d.Weijde.



Als je voor een spouce visa gaat JA of aantonen dat je 40.000 baht per maand ( netto) inkomen hebt voor de tijd dat je hier niet bent ben je een re-entry aanvragen.


Als je een multiple non "O" hebt NEE maar wel elke 90 dagen even het land uit


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Dinsdag 28 Augustus 2018, 05:21 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid

Geregistreerd: Zondag 05 Maart 2017, 07:23
Berichten: 1007
Lokale tijd: Thursday 18 October 2018, 00:47
Het aanvragen van een visa verlenging heeft ook eisen vooral financiële zou ik dus even in de gaten houden.
In feite blijven de eisen van het visum het zelfde of je nu een Thai Marriage visa aanvraagt of een Thai Retirement Visa.
De mogelijkheden visum met een borderrun kunnen ook zolang je die 8 maanden maar afdekt met een geldig visum.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Dinsdag 28 Augustus 2018, 06:04 
Offline
Expat
Expat
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Zondag 27 Februari 2005, 01:24
Berichten: 360
Woonplaats: Doi Saket, Chiang Mai
Lokale tijd: Thursday 18 October 2018, 00:47
wpdelange schreef:
Het aanvragen van een visa verlenging heeft ook eisen vooral financiële zou ik dus even in de gaten houden.
In feite blijven de eisen van het visum het zelfde of je nu een Thai Marriage visa aanvraagt of een Thai Retirement Visa.
De mogelijkheden visum met een borderrun kunnen ook zolang je die 8 maanden maar afdekt met een geldig visum.


Retirement 800.000 baht of netto 65.000 baht per maand inkomen


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Dinsdag 28 Augustus 2018, 07:15 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid

Geregistreerd: Zondag 05 Maart 2017, 07:23
Berichten: 1007
Lokale tijd: Thursday 18 October 2018, 00:47
De verschillende eisen van Thai Marriage visa of een Thai Retirement Visa zijn op het internet te vinden.
Bedoelde meer het feit dat de visumhouder 4 maanden weg is uit Thailand of een totaal daar van in diverse reizen.
Re-entry en je terugkomst is mogelijk met het lopende visum of verlenging in beide visums.[Thai Marriage visa aanvraagt of een Thai Retirement Visa.]
Werk je met een banksaldo moet je rekening houden dat het volgens eisen op je bankrekening staat drie maanden voor verlenging met een nieuwe aanvraag.
Zo niet heb je een probleem.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Dinsdag 28 Augustus 2018, 07:51 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Vrijdag 05 Oktober 2012, 17:30
Berichten: 793
Woonplaats: Vl-Brabant - België
Lokale tijd: Wednesday 17 October 2018, 19:47
Voor een goed begrip in deze materie kan je beter de juiste termen gebruiken om verwarring te vermijden.

Visa(visum) en extension of stay (verblijfsrecht) zijn twee verschillende zaken met elk hun eigen voorwaarden of eisenpakket.

Boder-run en visa-run zijn eveneens verschillend.
Een border-run doet men met een nog geldig visum om nieuw verblijfsrecht te krijgen, we laten visa exempt even terzijde.
Een visa-run doet men naar een ambassade van al dan niet een buurland om een nieuw visum aan te vragen, waarmee je bij binnenkomst in Thailand opnieuw verblijfsrecht krijgt volgens het verkregen visum.

Deze termen worden door elkaar gehaald waardoor het bij momenten onoverzichtelijk wordt.

Het antwoord op de vraag van de TS is NEEN.
Voor een non-immigrant "O" jaarvisum met multiple entry op basis van 'marriage' is geen ฿ 400.000 vereist en moet je om de 90 dagen een border-run doen om nieuw verblijfsrecht te krijgen (90 dagen stempel). Mits je jaarlijks terug naar Nederland komt, vraag je u elk jaar opnieuw een non-immigrant "O" jaarvisum met multiple entry op de Thaise ambassade in Nederland. In feite is dit een visa-run naar je thuisland.

Wil je echter af van die border-runs dan kan je opteren voor een extension of stay. Dit doe je bij immigratie in Thailand zelf, je krijgt dan geen nieuwe 90 dagen stempel maar eentje van een jaar met liefst een re-entry permit. Desgevallend dien je wel te voldoen aan de ฿ 400.000 of maandelijkse ฿ 40.000 regelgeving. Eens je die stempel hebt moet je wel om de 90 dagen rapporteren bij je immigratie bureel.

De keuze voor 'border-runs' met geldig visum of 'extension of stay' mag je zelf maken. Doorgaans kiest men voor border-runs als men niet aan de voorwaarden voor een 'extension of stay' voldoet.

Er zijn wel visum types waar je aan financiële voorwaarden dient te voldoen bij aanvraag, maar laat ons bij uw vraag blijven.

_________________
“Before you judge how I live my life, I suggest you take a good look at your own”.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Dinsdag 28 Augustus 2018, 11:12 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid

Geregistreerd: Zondag 05 Maart 2017, 07:23
Berichten: 1007
Lokale tijd: Thursday 18 October 2018, 00:47
Klopt Heer Suiker.
De termen die leden waaronder ik vaak gebruiken of afkorten geven niet altijd de correcte weergave.
Niettemin zijn de meeste termen voor vele wel duidelijk en is de 'goede' gewoonte van sommige leden om dit even recht te zetten aanwezig.
Misschien zouden deze leden eens een onderwerp daar aan kunnen besteden Wat is wat met Thaise immigratie termen
Zijn sommige leden natuurlijk wel hun 'kennis' kwijt en vele kortere berichten.

Citaat:
Voor een goed begrip in deze materie kan je beter de juiste termen gebruiken om verwarring te vermijden.


Had mijn mening / ervaring meer in het De 'buren' en ik moeten vertellen.
Ik heb een extension of stay op basis van een Retirement Visa al vele jaren die eisen voor zowel het visum als de extension of stay zijn op het internet te vinden of immigratieoffice.
Wil ik naar Nederland moet ik een re-entry kopen eenmalig of een pakket van drie en kan [moet] gebruiken om weer terug te keren met de bestaande toezeggingen over verblijfsrecht in Thailand.
Heb ik dat niet gedaan is alles vervallen en de meeste kopen dus pas een re-entry als men besluit om het land te verlaten tenslotte doen vele dat niet ieder jaar.


Dit bovenstaande verhaal geldt ook voor Marriage visa de 'buren' dus.
Iets waar de opsteller aan refereert in de onderwerp titel en zijn eerste bericht

Ieder jaar een non-immigrant "O" jaarvisum met multiple entry in Nederland aanvragen lijk mij een moeizame weg maar is uiteraard mogelijk.
Dat je ook in Thailand door de bomen het bos vaak niet meer ziet met regels/eisen over verblijfsvergunningen is duidelijk.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Woensdag 29 Augustus 2018, 01:10 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Vrijdag 29 April 2005, 12:23
Berichten: 3689
Woonplaats: Rawai en Kata, Phuket
Lokale tijd: Thursday 18 October 2018, 00:47
wpdelange schreef:
Klopt Heer Suiker.
De termen die leden waaronder ik vaak gebruiken of afkorten geven niet altijd de correcte weergave.
Niettemin zijn de meeste termen voor vele wel duidelijk en is de 'goede' gewoonte van sommige leden om dit even recht te zetten aanwezig.
Misschien zouden deze leden eens een onderwerp daar aan kunnen besteden Wat is wat met Thaise immigratie termen
Zijn sommige leden natuurlijk wel hun 'kennis' kwijt en vele kortere berichten.

Citaat:
Voor een goed begrip in deze materie kan je beter de juiste termen gebruiken om verwarring te vermijden.


Had mijn mening / ervaring meer in het De 'buren' en ik moeten vertellen.
Ik heb een extension of stay op basis van een Retirement Visa al vele jaren die eisen voor zowel het visum als de extension of stay zijn op het internet te vinden of immigratieoffice.
Wil ik naar Nederland moet ik een re-entry kopen eenmalig of een pakket van drie en kan [moet] gebruiken om weer terug te keren met de bestaande toezeggingen over verblijfsrecht in Thailand.
Heb ik dat niet gedaan is alles vervallen en de meeste kopen dus pas een re-entry als men besluit om het land te verlaten tenslotte doen vele dat niet ieder jaar.


Dit bovenstaande verhaal geldt ook voor Marriage visa de 'buren' dus.
Iets waar de opsteller aan refereert in de onderwerp titel en zijn eerste bericht

Ieder jaar een non-immigrant "O" jaarvisum met multiple entry in Nederland aanvragen lijk mij een moeizame weg maar is uiteraard mogelijk.
Dat je ook in Thailand door de bomen het bos vaak niet meer ziet met regels/eisen over verblijfsvergunningen is duidelijk.

Je bent op de juiste weg.

Je hebt geen extension of stay based on retirement visa maar extension of stay based on retirement. Het visum is enkel en alleen om Thailand binnen te komen. Je kunt dus ook met retirement visa binnenkomen en vervolgens binnen Thailand extenmsion of stay aanvragen op basis van huwelijk.
Re-entry komt inderdaad in 2 mogelijkheden, single en multiple, maar multiple is ongelimiteerd, dus geen pakket van 3.
Bedoel je met non-immigrant O jaarvisum met multiple entry het O-A visum, dus retirement visum?

Maar dat zijn kleine correcties in een verder correcte toelichting.

_________________
http://www.phuket-scuba.com
http://www.thailand-scuba.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Woensdag 29 Augustus 2018, 03:30 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid

Geregistreerd: Zondag 05 Maart 2017, 07:23
Berichten: 1007
Lokale tijd: Thursday 18 October 2018, 00:47
Citaat:
Bedoel je met non-immigrant O................


Is een reactie op Heer Suiker zijn bericht.
Re-entry ben een paar jaar terug naar Nederland geweest re-entry gehaald bij de immigratie en toen was de vraag single of triple.
Ook deze mensen zitten er wel eens naast vermoed ik dan.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Woensdag 29 Augustus 2018, 04:47 
Offline
komt net kijken
komt net kijken

Geregistreerd: Zondag 06 Augustus 2017, 09:22
Berichten: 16
Lokale tijd: Wednesday 17 October 2018, 18:47
weyde4 schreef:
Mij vraag is: als ik 8 maanden in Thailand ga wonen en 4 maanden in Nederland, dit om in Nederland ingeschreven te blijven. welk visa moet ik daarvoor hebben.? Ben getrouwd volgens de Thaise wet met een Thaise.
en moet ik ook voldoen aan de eis om 400.000 thb op mijn rekening te hebben.?

bvd Gr. Edgar.v.d.Weijde.



Gewoon een METV VISA aanvragen (multy entry tourist visa)

3 x 60 dagen
VOOR vervaldatum visum nogmaals een borderun doen (+ 60 dagen)
Daarna extension van 30 dagen vragen

Ik zit hier vanaf 22 mei en verblijf tot 02 Jan
Niet getrouwd en ook geen 400.000 thb


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
Je mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
Je mag je berichten niet wijzigen in dit forum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit forum

Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.