Karnemelk

Alles, en dan ook echt alles wat je wilt weten/vragen over thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Karnemelk

#16 Bericht door brake034 » dinsdag 02 augustus 2016, 15:29

We waren vandaag bij Mai Bakery en bij navraag weten we dat "buttermilk" alleen in Chiang Mai te koop is.
Mai Bakery kan het ook niet leveren op bestelling :neus:
Marcel

Gebruikersavatar
Thaimax
Expat
Expat
Berichten: 507
Lid geworden op: zondag 27 februari 2005, 01:24
Locatie: Doi Saket, Chiang Mai
Contacteer:

Re: Karnemelk

#17 Bericht door Thaimax » donderdag 11 augustus 2016, 12:06

Hua Thale schreef:U vraagt wij draaien.

Yoghurt en magere melk al naar gelang smaak lijk mij.
Of andere gefermateerde melkproducten uit proberen met magere melk.

Laat nog wat van je horen. :angel:


Citaat

Karnemelk
Oorspronkelijk was karnemelk (of botermelk) een bijproduct van de bereiding van boter. Tegenwoordig wordt karnemelk gemaakt door de melkzuurbacteriën Lactococcus lactis diacetylaris aan gepasteuriseerde magere melk toe te voegen. Door de fermentatie wordt de melk iets dikker en krijgt ze een licht zure smaak. Karnemelk is een ideale dorstlesser.



Bron http://www.nice-info.be/nl/weetjes-en-f ... icleID=195
Zo maak ik het ook met zuursel minimaal 24 uur op ca. 20 graden C heerlijk vrijwel geen verschil met 'gewone' karnemelk, het zuursel ferment wat ik gebruik heet dan ook "Dickmilch"
GREED has made a stone of what once was a heart.........

http://www.thai-teakwoodhouse.com

Hua Thale
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 3851
Lid geworden op: maandag 17 december 2012, 12:22

Re: Karnemelk

#18 Bericht door Hua Thale » donderdag 11 augustus 2016, 12:38

Ga het vanavond eerst eens doen Thaimax.
Karnemelk maken staat regelmatig biologische yoghurt in de koelkast [volgens zeggen] maar mis de melk iedere keer.
Drink altijd volle melk van dutch mill vandaar.
Op naar de Tesco Lotus.

Gebruikersavatar
Thaimax
Expat
Expat
Berichten: 507
Lid geworden op: zondag 27 februari 2005, 01:24
Locatie: Doi Saket, Chiang Mai
Contacteer:

Re: Karnemelk

#19 Bericht door Thaimax » donderdag 11 augustus 2016, 14:39

Hua Thale schreef:Ga het vanavond eerst eens doen Thaimax.
Karnemelk maken staat regelmatig biologische yoghurt in de koelkast [volgens zeggen] maar mis de melk iedere keer.
Drink altijd volle melk van dutch mill vandaar.
Op naar de Tesco Lotus.
Als het te verkrijgen is koop Magnolia melk 10X beter dan alle andere merken ! (Makro)
GREED has made a stone of what once was a heart.........

http://www.thai-teakwoodhouse.com

Gebruikersavatar
svh
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 1
Lid geworden op: vrijdag 14 oktober 2016, 08:48
Locatie: Khon Kaen

Re: Karnemelk

#20 Bericht door svh » dinsdag 18 oktober 2016, 03:35

Echte karnemelk zoals in NL is niet te krijgen in Khon Kaen,,,, althans ik zoek het ook, al weken, en kom het nergens tegen. In sommige winkels in BKK en Chiang Mai verkopen ze het wel maar omdat het een vers product is kan het daar buiten niet geleverd worden.

De vraag is ook.... is de melk die men verkoop wel echte melk zoals wij het kennen... Heb je ooit grasland gezien en waar koeien grazen? Ken je een boerderij waar eventueel de koeien op stal staan? Op de site van de Thaise landbouw vindt je maar een klein bescheiden lijst van boeren die koeien hebben. In Khon Kaen is er een kleine co-operatie die de melk inzamelt van kleine lokale boeren en dat is dus verse melk die je dus zelf moet pasteuriseren. Je kan wel bij deze organisatie verse melk kopen per litter en dus zelf na het pasteuriseren boter, kaas en karnemelk draaien.

Je kan ook buttermilk (karnemelk) cultuur kopen en dit toevoegen aan gewone melk zodat je dus een soort karnemelk krijgt. Dit wordt met name gebruikt bij het maken van kaas. Deze cultuur is echter alleen verkrijgbaar in Amerika, lees meer hier http://www.cheesemaking.com/shop/butter ... -pack.html

Mocht iemand wel echte karnemelk vinden dan hoor ik het ook graag.

Gebruikersavatar
Thaimax
Expat
Expat
Berichten: 507
Lid geworden op: zondag 27 februari 2005, 01:24
Locatie: Doi Saket, Chiang Mai
Contacteer:

Re: Karnemelk

#21 Bericht door Thaimax » dinsdag 18 oktober 2016, 04:53

svh schreef:Echte karnemelk zoals in NL is niet te krijgen in Khon Kaen,,,, althans ik zoek het ook, al weken, en kom het nergens tegen. In sommige winkels in BKK en Chiang Mai verkopen ze het wel maar omdat het een vers product is kan het daar buiten niet geleverd worden.

De vraag is ook.... is de melk die men verkoop wel echte melk zoals wij het kennen... Heb je ooit grasland gezien en waar koeien grazen? Ken je een boerderij waar eventueel de koeien op stal staan? Op de site van de Thaise landbouw vindt je maar een klein bescheiden lijst van boeren die koeien hebben. In Khon Kaen is er een kleine co-operatie die de melk inzamelt van kleine lokale boeren en dat is dus verse melk die je dus zelf moet pasteuriseren. Je kan wel bij deze organisatie verse melk kopen per litter en dus zelf na het pasteuriseren boter, kaas en karnemelk draaien.

Je kan ook buttermilk (karnemelk) cultuur kopen en dit toevoegen aan gewone melk zodat je dus een soort karnemelk krijgt. Dit wordt met name gebruikt bij het maken van kaas. Deze cultuur is echter alleen verkrijgbaar in Amerika, lees meer hier http://www.cheesemaking.com/shop/butter ... -pack.html

Mocht iemand wel echte karnemelk vinden dan hoor ik het ook graag.
Deze cultuur is ook in NL te koop ik gebruik het al jaren............
GREED has made a stone of what once was a heart.........

http://www.thai-teakwoodhouse.com

elst99
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5117
Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30

Re: Karnemelk

#22 Bericht door elst99 » dinsdag 18 oktober 2016, 17:43

Ik gebruik daar 'KEFIR' voor is een levende probiotica die je in melk doet en na een dag of twee dagen zeeft, dan heb je een dunne yoghurt of een iets dikkere karnemelk.
De melk mag ook sojamelk, magere, volle melk zijn. Ik zelf gebruik houdbare melk wat tijdens het fermenteren het best buiten de koelkast kan.
Het plantje afspoelen en dan weer in de nieuwe melk. Voordeel is het plantje blijft groeien je kan ook wat invriezen. Google er maar is op, het is heel gezond.
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Karnemelk

#23 Bericht door brake034 » zaterdag 22 oktober 2016, 12:22

Hoe kom je in Thailand aan een levend Kefir "plantje"?
Marcel

sjeng
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 187
Lid geworden op: vrijdag 01 februari 2008, 16:51

Re: Karnemelk

#24 Bericht door sjeng » zaterdag 22 oktober 2016, 16:31

Voor de liefhebbers van yoghurt, geen karnemelk dus, als volgt mijn manier van zelf maken.

Neem een halve liter gepasteuriseerde melk, gewoon uit het schap bij de super.
koop een bekertje blanke yoghurt.
gooi dit bij elkaar en een kop, schaaltje fff doorroeren en afdekken
een nachtje wegzetten op kamertemperatuur en de volgende morgen heb je gewoon een halve liter yoghurt. Door de verhouding melk /yoghurt gelukkig minder zoet als uit het bekertje.
Wat muesli erdoor en klaar is je ontbijt.

Heb het ook geprobeerd met yoghurt met aardbeien, maar helaas de aardbeien vermenigvuldigen zich niet.
smul ze.

elst99
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5117
Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30

Re: Karnemelk

#25 Bericht door elst99 » zondag 23 oktober 2016, 09:31

Als je het mee laat brengen uit Nederland als dat mogelijk is!
Ik heb het zelf gekocht in Nederland en het groeit enorm, dan kun je het delen heb al 4 kennissen met kefir kunnen verblijden.
Je kunt het ook in korrels kopen, kun je ong. 3 maanden meedoen.
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Karnemelk

#26 Bericht door brake034 » zondag 23 oktober 2016, 11:09

Elst99, kun je dat "plantje" gewoon in de handbagage meenemen vanuit NL of moet het gekoeld/diepvries??
Korrels had ik over gelezen maar dan heb je geen "plantje".......
Marcel

elst99
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5117
Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30

Re: Karnemelk

#27 Bericht door elst99 » zondag 23 oktober 2016, 18:09

Ze hebben het mij opgestuurd, ik denk het wel, je moet het dan 2 dagen op houdbare melk zetten dan activeer je het weer
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!

elst99
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5117
Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30

Re: Karnemelk

#28 Bericht door elst99 » zondag 23 oktober 2016, 18:17

Heb een PB gestuurd, kun je lezen hoe of wat
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Karnemelk

#29 Bericht door brake034 » maandag 24 oktober 2016, 10:48

Dank je wel Elst99, heb een mogelijke leverancier gevonden: http://hkprobioticsbangkok.wixsite.com/store
Marcel

elst99
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5117
Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30

Re: Karnemelk

#30 Bericht door elst99 » maandag 24 oktober 2016, 17:12

Helemaal goed! Succes
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!

Plaats reactie

Terug naar “Diversen”